fot. sowkaga |
Pasta bogata w tłuszcze roślinne, witaminy
i mikroelementy
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 pomidor
- pęczek szczypiorku
- pół awokado
- sok z pół cytryny
- pieprz, sól
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy i obieramy. Kroimy w
ćwiartki.
Pomidora myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w
ćwiartki.
Awokado myjemy, kroimy na pół. Połówkę bez pestki
obieramy i kroimy na pół. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Całość składników (awokado, pomidor, jajka, szczypiorek,
sok z cytryny) plus szczypta soli i pieprzu – wkładamy do blendera i blendujemy
ok. 2 minut – aż składniki połączą się.
Idealna jako pasta do kanapek, krakersów, bagietek.
Zjeść po przyrządzeniu, najlepiej zrobić zaraz przed
spożyciem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)