Szukaj na tym blogu

czwartek, 13 października 2016

Deser jogurtowa jagoda z czarną porzeczką, kakao i otrębami owsianymi




Smakowita przekąska, dzięki której dostarczymy organizmowi antocyjanów oraz pożytecznych bakterii dla przewodu pokarmowego. Słodki smak jagody kontrastuje z kwaskowym smakiem jogurtu.


Składniki na 3 deserki:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 1 garść jagód
  • 1 garść czarnej porzeczki
  • 1 łyżeczka kakao w proszku
  • 1 łyżka otrębów owsianych


Jogurt, kakao, otręby mieszamy łyżką.

Nakładamy do pojemniczków i posypujemy owocami.

Można użyć owoców mrożonych – rozmrozić delikatnie podgrzewając, rozmrażanie musi przebiegać szybko.

Można serwować od razu po sporządzeniu lub nałożyć do słoiczka i zabrać następnego dnia do pracy. U mnie na zdjęciach obie wersje.

Smacznego:)


 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz