Koktajl bananowo-cynamonowy - teczasmakow

Breaking

teczasmakow

"Umysł jest swoim własnym panem i sam potrafi niebem uczynić piekło, a piekłem niebo." - John Milton

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

piątek, 18 listopada 2016

Koktajl bananowo-cynamonowy





Podane składniki to porcja dla 1 osoby. Jeśli chcecie przygotować koktajl dla większej liczby osób – proporcjonalnie należy zwiększać ilość składników. 


Koktajl orzeźwia, a dzięki całym ziarnom kakaowca dodaje energii i poprawia humor. Idealny na jesienno zimowe ponure dni i wieczory. Korzystnie wpływa na odporność oraz metabolizm. Ja najbardziej lubię wersję z miodem gryczanym – o wyrazistym, aromatycznym smaku.

Można dodać sok z połowy cytryny i więcej miodu, – aby wzmocnić działanie podnoszenia odporności organizmu.
 

 

Składniki:
  • 1 obrany banan
  • 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
  • 1 – 2 ziarna surowego kakao (można pominąć lub zastąpić połową łyżeczki sproszkowanego kakao)
  • pół łyżeczki miodu
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 150-200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego

Składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji – około minuty.

Pić od razu po sporządzeniu.

Smacznego :)

 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz

Post Top Ad

Responsive Ads Here