Autor: Beata
Pawlikowska
Wydawnictwo: Edipresse
Liczba stron: 400
Data premiery: 18.04.2018
ISBN:
9788381175159
Mała, kolorowa, pyszna i prosta w przygotowaniu. W
ostatnich latach coraz bardziej popularna na polskich stołach. Nie wymaga
namaczania, ogólnie dostępna w sklepach, a na dodatek bardzo zdrowa i łatwo
komponująca się z innymi potrawami. To smakowita bohaterka książki Beaty
Pawlikowskiej, którą dziś przedstawiam.
Beata Pawlikowska –
znana podróżniczka, miłośniczka zdrowej, naturalnej żywności przedstawia nam w
niezwykły sposób soczewicę, dzieląc się z czytelnikami ponad stoma przepisami z
jej udziałem.
Już od pierwszych stron
książka kusi i przyciąga uwagę odbiorcy pięknymi, kolorowymi stronami, zdjęciami
i apetycznymi potrawami, a autorka jak zwykle wprawia nas w dobry humor.
Książka i tym razem dostarczy nam pozytywnych emocji poprzez innowacyjne
objaśnienia terminów zawartych w lekturze lub też krótkie opowieści autorki.
Czytelnicy poznają
między innymi właściwości soczewicy, jej zalety i rodzaje. Bogactwo zdrowia,
smaku i energia, którą nas obdarzy – niewątpliwie zachęcą do wprowadzenia jej
do codziennego menu. A może chcemy wspomóc odchudzanie lub poprawić
samopoczucie? Również i w tych kwestiach możemy liczyć na jej pomoc.
Curry, chleb,
aromatyczna zupa, sałatka czy też przekąska od dziś dostają nowe życie dzięki
dodaniu soczewicy. Również miłośnicy kuchni pięciu przemian znajdą tu coś dla siebie,
a ci którzy nie znają tej sztuki kulinarnej - w prosty i przejrzysty sposób nauczą
się jej zasad w praktyce.
Gorąco zachęcam do
zapoznania się z lekturą, z ilością i różnorodnością przepisów w niej
zawartych, a nasza kuchnia i życie nabiorą nowych barw i smaków.
- -
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)