Recenzja książki: Soczewica. Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni


 Autor: Beata Pawlikowska
Wydawnictwo: Edipresse
Liczba stron: 400
Data premiery: 18.04.2018
ISBN: 9788381175159


Mała, kolorowa, pyszna i prosta w przygotowaniu. W ostatnich latach coraz bardziej popularna na polskich stołach. Nie wymaga namaczania, ogólnie dostępna w sklepach, a na dodatek bardzo zdrowa i łatwo komponująca się z innymi potrawami. To smakowita bohaterka książki Beaty Pawlikowskiej, którą dziś przedstawiam.

Beata Pawlikowska – znana podróżniczka, miłośniczka zdrowej, naturalnej żywności przedstawia nam w niezwykły sposób soczewicę, dzieląc się z czytelnikami ponad stoma przepisami z jej udziałem.

Już od pierwszych stron książka kusi i przyciąga uwagę odbiorcy pięknymi, kolorowymi stronami, zdjęciami i apetycznymi potrawami, a autorka jak zwykle wprawia nas w dobry humor. Książka i tym razem dostarczy nam pozytywnych emocji poprzez innowacyjne objaśnienia terminów zawartych w lekturze lub też krótkie opowieści autorki.

Czytelnicy poznają między innymi właściwości soczewicy, jej zalety i rodzaje. Bogactwo zdrowia, smaku i energia, którą nas obdarzy – niewątpliwie zachęcą do wprowadzenia jej do codziennego menu. A może chcemy wspomóc odchudzanie lub poprawić samopoczucie? Również i w tych kwestiach możemy liczyć na jej pomoc.

Curry, chleb, aromatyczna zupa, sałatka czy też przekąska od dziś dostają nowe życie dzięki dodaniu soczewicy. Również miłośnicy kuchni pięciu przemian znajdą tu coś dla siebie, a ci którzy nie znają tej sztuki kulinarnej - w prosty i przejrzysty sposób nauczą się jej zasad w praktyce. 

Gorąco zachęcam do zapoznania się z lekturą, z ilością i różnorodnością przepisów w niej zawartych, a nasza kuchnia i życie nabiorą nowych barw i smaków.
 










- -

Komentarze