Wegetariański grill cz. 3 - pieczarki grillowane 2



 

Grillowanie w trakcie, więc kolejny przepis na pieczarki, tym razem z jabłkiem !
Zdjęcia przygotowanych potraw przed grillowaniem. Niestety – po zgrillowaniu przysmaki tak szybko zniknęły ze stołu, że nie zdołałam uchwycić ich na zdjęciach


Składniki na pieczarki grillowane z jabłkiem:

  • dowolna ilość pieczarek na osobę
  • 1 opakowanie serka camembert naturalny
  • pół czerwonej papryki
  • 1 duży pomidor
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • ogórki konserwowe
  • majeranek, pieprz ziołowy, sól, kurkuma


Pieczarki obieramy i myjemy.

Paprykę myjemy i kroimy w małe kawałki.

Pomidora myjemy i obieramy.

Jabłka kroimy w kawałki.

Każdą pieczarkę faszerujemy: kawałkiem papryki, pomidora, cebulką, serem camembert, kawałkiem jabłka i posypujemy solą i przyprawami.


Nadziewamy także ogórka konserwowego lub jego kawałek.

Można serwować na grilla.


Smacznego !
 



Komentarze