Dynia hokkaido może
posłużyć nam za puree do obiadu, dziś przedstawiam mix dyniowo ziemniaczany.
Składniki:
- 0,3 kg dyni hokkaido
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka sosu sojowego Tamari
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka czarnuszki i sezamu
- sól, pieprz ziołowy
Ziemniaki obieramy,
myjemy i kroimy na połówki.
Dynię myjemy i kroimy w
duże kawałki.
Cebulę obieramy i
myjemy.
Ziemniaki, dyni, cebulę
wraz z sezamem i czarnuszką gotujemy w osolonej wodzie ok. pół godziny.
Następnie odcedzamy
wodę, dodajemy pieprz ziołowy i koncentrat pomidorowy i całość blendujemy.
Podawać jako zamiennik
puree z samych ziemniaków.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)