sobota, 29 lipca 2017

Sałatka kapuściano-sałatowa z pomarańczą i kaszą gryczaną




 

Zdrowa, kolorowa i aromatyczna sałatka z kaszą gryczaną idealna na dowolny posiłek lub przekąskę. Bogactwo witamin, warzywa podane na surowo plus kwasy omega dla zdrowia mózgu to bomba odżywcza dla organizmu.



Składniki:

  • 0,5 szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 1 duży pomidor
  • 1 pomarańcza
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • sól, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia



Zagotowujemy szklankę osolonej wody, wrzucamy kaszę i gotujemy aż wchłonie wodę. 

Następnie kaszę całkowicie studzimy, aby nie rozgrzała oleju lnianego w sałatce.

Pomarańczę obieramy o kroimy w większą kostkę. 

Pomidora myjemy i kroimy w większą kostkę.

Sałatę myjemy i szatkujemy.

Składniki: wystudzoną kaszę, sałatę, kapustę, pomidora, pomarańczę, liście laurowe, przyprawy, sól i olej lniany umieszczamy w misce i mieszamy.


Smacznego !



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz