Zdrowa, kolorowa i aromatyczna
sałatka z kaszą gryczaną idealna na dowolny posiłek lub przekąskę. Bogactwo
witamin, warzywa podane na surowo plus kwasy omega dla zdrowia mózgu to bomba
odżywcza dla organizmu.
- 0,5 szklanki poszatkowanej czerwonej kapusty
- kilka liści sałaty masłowej
- 1 duży pomidor
- 1 pomarańcza
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki oleju lnianego
- 0,5 szklanki kaszy gryczanej
- sól, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia
Następnie kaszę całkowicie
studzimy, aby nie rozgrzała oleju lnianego w sałatce.
Pomarańczę obieramy o kroimy w
większą kostkę.
Pomidora myjemy i kroimy w większą
kostkę.
Sałatę myjemy i szatkujemy.
Składniki: wystudzoną kaszę,
sałatę, kapustę, pomidora, pomarańczę, liście laurowe, przyprawy, sól i olej
lniany umieszczamy w misce i mieszamy.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)