Recenzja książki: „Pyszna książka kulinarna"



Recenzja książki: Pyszna książka kulinarna


Autor: Beata Pawlikowska



Wydawca: Edipresse Książki

Liczba stron: 224

Data wydania: 01-12-2016


Dziś przedstawiam Wam znakomitą książkę kulinarną autorstwa Beaty Pawlikowskiej.
Potrawy na cztery pory roku oraz Święta, szczypta poczucia humoru i składniki powszechnie dostępne w sklepach – to jej niebywałe, choć nie jedyne, zalety.

Bezmięsne potrawy zadowolą podniebienie niejednego czytelnika, a przepisy na zdrowe ciastka skuszą nawet najmłodszych czytelników do wykonania własnych wypieków.

„Gotowanie i pieczenie jest jak malowanie. Wystarczy zatrzymać się w czasie, puścić wszystkie myśli i dać się porwać. Poczujesz wolność i radość.”

Dodatkowym atutem książki są przepiękne ilustracje potraw, czarujący dobór barw, które wprowadzają czytelnika w magiczny świat zdrowej, organicznej żywności. 

Gotowanie według kuchni pięciu przemian – przekazanie harmonii otaczającego nas świata do wnętrza organizmu ludzkiego doda nam witalności i uzupełni składniki odżywcze w naszym organizmie.


Bób z ziemniakami i szczypiorkiem, Mazurek kokosowy, Lekka zupa z młodych warzyw, a może Kanapka z awokado i ziołami zamiast masła do smarowania chleba?




W książce nie brakuje także interesujących ciekawostek z dziedziny współczesnej, masowo produkowanej żywności, na przykład:



“A biała mąka wiesz dlaczego jest biała?

Bo została chemicznie wybielona. I w dodatku usunięto z niej prawie wszystkie cenne naturalne składniki, żeby można było ją dłużej przechowywać i taniej sprzedać.”

Gotujmy zdrowo, łatwo, szybko i przyjemnie w zgodzie z naturą i własnym organizmem, a na pewno korzyści zdrowotne wkrótce zawitają w naszym życiu.

 




Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)