Szukaj na tym blogu

niedziela, 26 marca 2017

Tofujajecznica





Dziś przepis będący połączeniem tofucznicy i tradycyjnej jajecznicy. Bardzo pożywne, dostarczające sporo białka pożywienie. Szybkie do przygotowania i dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki na 3 porcje:

  • 6 jajek
  • 200 g tofu naturalnego
  • pół cebuli
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka, oregano
  • rzeżucha lub szczypiorek do posypania


Umyte jajka rozbijamy do miski.

Tofu odsączamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z jajkami.

Na patelni rozgrzewamy masło.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Cebulę wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy przyprawy i smażymy na małym ogniu kilka minut.

Dodajemy rozbite jajka z tofu.

Całość wciąż mieszamy. Solimy.

Gdy całość się zetnie – nakładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem lub rzeżuchą.

Smacznego :)

  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz