Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 27 lutego 2017

Surówka z cykorii sałatowej z grzybkami marynowanymi





Dziś przedstawiam kolejną surówkę z cykorią. Surówka ostra, zdrowa i świetnie uzupełniająca obiad. Obniża poziom cukru we krwi i zalecana jest dla cukrzyków.


Składniki:

  • 1 duża lub 2 małe cykorie sałatowe
  • 3 marynowane podgrzybki
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • oregano, pieprz, pieprz ziołowy


Cykorie obieramy z zewnętrznych liści i myjemy. 

Kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy obficie sokiem z cytryny.

Podgrzybki kroimy w małe kawałki.

Całość składników, czyli: cykorię, grzybki, przyprawy, jogurt umieszczamy w misce i mieszamy.

Odstawiamy na pół godziny, aby składniki przegryzły się.


Smacznego :)

 

 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz