Szukaj na tym blogu

wtorek, 15 listopada 2016

Pieczarki duszone z kolorową papryką i cukinią




Prosta, jednogarnkowa potrawa, kolorowa i aromatyczna. Przenikające się smaki papryki i pieczarek to uczta dla podniebienia.
 
Składniki:

  • 1 duża cukinia lub 2 małe
  • 0,7 kg pieczarek
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula czerwona
  • pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, opcjonalnie trawa cytrynowa mielona


Papryki myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki.

Cebulę obieramy i kroimy w plastry.

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.

Cukinię myjemy i kroimy w grubsze plastry.

W rondlu lub garnku zagotowujemy 2 szklanki wody. 

Gdy zawrze – wrzucamy warzywa i przyprawy.

Całość dusimy na małym ogniu przez ok. pół godziny.

Najlepiej podawać z ciemnym ryżem lub kaszami.


Smacznego :)

 


 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz