Sycący, prosty deserek ze śmietaną,
jagodami i bananem. Uwielbiam robić do pracy i jeść między posiłkami. Gęsty,
śmietankowy, bogaty w antocyjany i dodający energii.
Składniki na 2 deserki:
- 1 banan
- 2 garści jagód – ja użyłam mrożonych
- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego
- 150 ml śmietany 18%
Banana obieramy i kroimy w plastry.
Posypujemy płatkami owsianymi i
polewamy śmietaną.
Posypujemy warstwą jagód.
Wykładamy kolejną warstwę plastrów
banana, posypujemy siemieniem lnianym.
Polewamy śmietaną i posypujemy
resztą jagód.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Po przyrządzeniu przechowywać w
lodówce.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)