Owoce w śmietanie





Sycący, prosty deserek ze śmietaną, jagodami i bananem. Uwielbiam robić do pracy i jeść między posiłkami. Gęsty, śmietankowy, bogaty w antocyjany i dodający energii.

Składniki na 2 deserki:

  • 1 banan
  • 2 garści jagód – ja użyłam mrożonych
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego
  • 150 ml śmietany 18%


Banana obieramy i kroimy w plastry.

Na dno kubeczków wykładamy po 3-4 plastry banana.

Posypujemy płatkami owsianymi i polewamy śmietaną.

Posypujemy warstwą jagód. 

Wykładamy kolejną warstwę plastrów banana, posypujemy siemieniem lnianym.

Polewamy śmietaną i posypujemy resztą jagód.

Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Po przyrządzeniu przechowywać w lodówce.


Smacznego :)


 



Komentarze