Szukaj na tym blogu

czwartek, 2 lutego 2017

Jajka faszerowane pastą serową






Jajka na twardo i pasta z białego sera to szybka propozycja, gdy mamy mało czasu na przygotowanie czegoś dobrego.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 0,4 kg białego sera półtłustego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • garść szczypiorku
  • 2-3 plastry wędzonego łososia
  • kilka rzodkiewek
  • 2 plastry czerwonej papryki
  • pieprz, sól, kurkuma
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego


Jajka gotujemy na twardo. 

Ser biały rozgniatamy w misce, dodajemy jogurt i trochę szczypiorku. Solimy i pieprzymy.

Kroimy w kostkę 2 rzodkiewki, 1 płat łososia i 1 plaster papryki. 

Dodajemy do sera i mieszamy. 

Gdy jajka ostygną – wyciągamy żółtka i mieszamy je z masą serową.

Masę serową dzielimy na pół. 

Do 1 połowy dodajemy koncentrat pomidorowy i kurkumę.

Jajka faszerujemy obiema masami.

Przyozdabiamy szczypiorkiem, papryką, łososiem i rzodkiewką.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz