Surówka z pora z ogórkiem kiszonym


fot. sowkaga

fot. sowkaga


Bakteriobójcze właściwości pora, jogurt naturalny oraz kiszony ogórek to podstawa w okresie spadku odporności


Składniki:

  • 1 średniej wielkości por (najlepiej młody z miękką zieloną częścią)
  • 1-2 ogórki kiszone
  • 3 plasterki cebuli
  • 100 ml jogurtu naturalnego


fot. sowkaga

Cebulę obieramy i myjemy. 

Pora myjemy i kroimy w cienkie plasterki.

Ogórki kroimy w cienkie plasterki lub w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

Por, ogórki i cebulę przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.

Smacznego :)




fot. sowkaga






Komentarze

  1. Super blog!!! Przepisy łatwe, proste i nie kosztowne.Jestem początkująca i bardzo podoba mi się ten blog.Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że blog się podoba. Na pewno znajdziesz tu dużo prostych przepisów i porad.

      Pozdrawiam :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)