Lekka, prosta potrawa
godna polecenia nie tylko w sezonie truskawkowym, z zimie możemy wykorzystać
mrożone truskawki.
Składniki:
- makaron spaghetti pełnoziarnisty – po garści na osobę
- ok. 20 dkg truskawek na osobę
- ok. 200 ml jogurtu naturalnego na osobę
- miód
Makaron gotujemy w
lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.
Truskawki
odszypułkowujemy i myjemy w zimnej wodzie. ¼ odkładamy, aby dodać w całości do
makaronu, a ¾ przekładamy do miksera lub blendera, dodajemy 1,5 łyżki miodu i
jogurt naturalny i miksujemy/blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Makaron nakładamy na
talerze, polewamy musem truskawkowym i ozdabiamy truskawkami w całości.
Pyszne zarówno z
ciepłym, jak i z zimnym makaronem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)