Sałatkowa propozycja na śniadanie
lub kolację. Świeże, kolorowe warzywa to bogactwo witamin, natomiast komosa to
źródło pełnowartościowego białka
- pół szklanki suchej komosy ryżowej
- pół czerwonej papryki
- 2 ogórki kiszone
- szczypta koperku
- 3 jajka na twardo
- ok. 30 cm szczypiorku
- kurkuma, pieprz ziołowy, sól, cząber ogrodowy
- 15-20 dkg tartego żółtego sera
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 150 ml jogurtu naturalnego
Zaczynamy od gotowania komosy.
Pół szklanki komosy gotujemy w 1 szklance wody – ok. 20-30 minut.
Komosa musi wypić wodę z garnka podwoić swoją objętość.
Pół szklanki komosy gotujemy w 1 szklance wody – ok. 20-30 minut.
Komosa musi wypić wodę z garnka podwoić swoją objętość.
W międzyczasie myjemy paprykę i
szczypiorek.
Paprykę kroimy w kostkę, a
szczypiorek siekamy.
Jajka kroimy ćwiartki i następnie ćwiartki
kroimy na pół.
Paprykę, jajka, szczypiorek,
ogórki, komosę, koperek oraz przyprawy umieszczamy w misce i mieszamy.
Dodajemy oliwę z oliwek i jogurt
naturalny.
Całość mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)