Najlepiej użyć ryb dzikich lub z
hodowli ekologicznych
- pół kilo białej kapusty
- garść pokrojonej w kostkę dyni
- 1 duża cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula czerwona
- po kawałku fileta z ryby na osobę (tilapia, dorsz, łosoś, pstrąg łososiowy,...)
- 1 cytryna
- pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, kurkuma, majeranek, tymianek
Rybę myjemy, jeśli się
da to wyciągamy pozostałości ości. Skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy.
Kapustę myjemy i
szatkujemy.
Dynię, paprykę, cebulę
– obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy i kroimy
w plastry.
Warzywa dusimy w rondlu
lub garnku w 2-3 szklankach wody.
Dodajemy przyprawy i
solimy. Mieszamy dokładnie całość.
Po całkowitym gotowaniu
warzyw przez 20 minut – dodajemy filety rybne. Solimy je i pieprzymy.
Kładziemy na warzywa, przykrywając
wodą.
Dusimy całość pod
przykryciem do 20 minut.
Podawać najlepiej z
ciemnym ryżem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)