Szukaj na tym blogu

Zdrowie, witalność i dobre samopoczucie

Znajdziecie tu informacje na temat zdrowia, przyrody, medycyny naturalnej, wegetariańskie przepisy, recenzje tematycznych książek oraz artykuły dotyczące życia w harmonii ze światem. Odkryjecie także wkrótce wskazówki na temat przedmiotów pomagających w utrzymywaniu zdrowia i sprawności fizycznej.

Poruszamy kwestie żywienia wpływającego na nasz organizm. Przepisy przedstawiają nie tylko potrawy, ale są pomocne także w utrzymaniu zdrowia, sił witalnych oraz udanego samopoczucia.
Blog podzielony jest na części oznaczone etykietami - po prawej stronie pasek wyboru.
Zapraszam do obserwowania bloga oraz zapisu na newsletter : )
Żyjmy długo i zdrowo!

niedziela, 8 stycznia 2017

Bulion warzywny część 3 - gotowanie bulionu

Bulion warzywny ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można używać jako bulion do zupy (zamiast wody), jako składnik sosów, do gotowania ryb lub mięs. Jest to esencja warzyw i przypraw. Gdy gotujemy zupę bezmięsną – bulion jest dobrą opcją zamiast zwykłej wody w zupie.

Opis przygotowania bulionu i zdjęcia jego składników znajdziecie w poprzednich 2 wpisach.

Poniżej przedstawiam kilka zdjęć bulionu w trakcie gotowania, może zainspirują Was do doboru składników: 

















 





 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz