Szukaj na tym blogu

Zdrowie, witalność i dobre samopoczucie

Znajdziecie tu informacje na temat zdrowia, przyrody, medycyny naturalnej, wegetariańskie przepisy, recenzje tematycznych książek oraz artykuły dotyczące życia w harmonii ze światem. Odkryjecie także wkrótce wskazówki na temat przedmiotów pomagających w utrzymywaniu zdrowia i sprawności fizycznej.

Poruszamy kwestie żywienia wpływającego na nasz organizm. Przepisy przedstawiają nie tylko potrawy, ale są pomocne także w utrzymaniu zdrowia, sił witalnych oraz udanego samopoczucia.
Blog podzielony jest na części oznaczone etykietami - po prawej stronie pasek wyboru.
Zapraszam do obserwowania bloga oraz zapisu na newsletter : )
Żyjmy długo i zdrowo!

sobota, 7 stycznia 2017

Bulion warzywny część 2 - składniki


Bulion warzywny ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można używać jako bulion do zupy (zamiast wody), jako składnik sosów, do gotowania ryb lub mięs. Jest to esencja warzyw i przypraw. Gdy gotujemy zupę bezmięsną – bulion jest dobrą opcją zamiast zwykłej wody w zupie.

Opis przygotowania bulionu znajdziecie w poprzednim wpisie.

Poniżej przedstawiam kilka zdjęć składników bulionu: warzywa, przyprawy i glon kombu.


fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga
fot. sowkaga









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz