Szukaj na tym blogu

Zdrowie, witalność i dobre samopoczucie

Znajdziecie tu informacje na temat zdrowia, przyrody, medycyny naturalnej, wegetariańskie przepisy, recenzje tematycznych książek oraz artykuły dotyczące życia w harmonii ze światem. Odkryjecie także wkrótce wskazówki na temat przedmiotów pomagających w utrzymywaniu zdrowia i sprawności fizycznej.

Poruszamy kwestie żywienia wpływającego na nasz organizm. Przepisy przedstawiają nie tylko potrawy, ale są pomocne także w utrzymaniu zdrowia, sił witalnych oraz udanego samopoczucia.
Blog podzielony jest na części oznaczone etykietami - po prawej stronie pasek wyboru.
Zapraszam do obserwowania bloga oraz zapisu na newsletter : )
Żyjmy długo i zdrowo!

piątek, 9 grudnia 2016

Pasta jajeczna do kanapek






Pasta do kanapek, faszerowania papryki, jajek, awokado

Składniki:

  • 4-6 jajek na twardo
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 czerwona cebula
  • ½ zielonej części młodego pora
  • pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, kurkuma
  • 100 ml jogurtu naturalnego
Jajka gotujemy na twardo. Cebulę gotujemy, następnie kroimy w kostkę.

Pora myjemy i kroimy w cienkie plasterki.

Jajka, cebulę, pora, łyżkę masła, koperek i przyprawy blendujemy wraz z jogurtem do uzyskania masy.

Pasta nadaje się do kanapek oraz faszerowania jajek.

Smacznego:)
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz